måndag 2 september 2013

Currykyckling


Lite hetta och massor med smak, det är precis vad vi var sugna på. Eftersom kyckling inte har så där jättemycket egen smak är den perfekt att använda till ordentligt kryddade rätter. Curry är ju lite speciellt, vi köper massor av olika sorter med olika styrkor och sedan blandar vi hej vilt. Jag förstärkte dessutom smaken med kardemumma, inte de svarta kardemummakärnorna som används till bak utan de gröna stora.

Till 4 portioner behövs: 4 kycklingbröstfileér / 2 tsk curry madrass / rapsolja att steka i
Såsen: 2 msk curry (vindaloo, madras, tikka, jalfresi) / 3 kardemummakärnor / 1 vitlöksklyfta / 1 msk mango chutney / 1,5 burk smetana (ca 3 dl) / 1 dl grädde / 0,5 kalvbuljongtärning / 1 msk smör att fräsa i

Skär rent kycklingen och rulla fileérna i curry. Hetta upp en stekpanna, häll i rapsolja och stek kycklingfileérna till de får fin färg, dra ner på värmen och lägg på lock. Skär gärna ett litet snitt i den tjocka delen för att kontrollera att kycklingen är genomstekt.

Smält smöret i en kastrull, ha ner curry och kardemummakärnor. Låt fräsa några minuter, riv ner vitlöksklyftan och vispa ner övriga ingredienser. Låt såsen koka ca 5 minuter. Ta ur kardemummakärnorna och eventuellt fruktkött från chutneyn.

Servera den stekta kycklingen med såsen och kokt ris. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar