torsdag 19 september 2013

Inlagd chili med en hint av vitlök


Handskar på, något jag missade vid skörden, skiva, skiva, skiva..... Sen gäller det att hålla andan innan spisfläkten hinner suga ut den första pusten av chili.
Starkt eller starkt? Vi gillar starka tillbehör och det här är ett gott tillbehör till tacos, varma mackor, buffé eller annat där det behövs lite hetta. Det positiva är att man avgör hettan själv.

Till 2 burkar behövs: 500 g chili / 1 vitlök / 2 dl vatten / 2 dl vitvinsvinäger / 2 msk socker / 3 tsk örtsalt

Skiva chilin i 3 mm tjocka skivor, skala och skiva vitlöken. Blanda vatten vinäger, socker och salt och koka upp. Låt koka ytterligare 2 minuter. Lägg i chili och vitlök och låt koka upp igen och låt koka ytterligare 7 minuter.

Häll upp chilin på varma, väl rengjorda burkar. Förslut burkarna direkt och låt stå någon vecka innan avsmakning. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar