onsdag 18 september 2013

Äppelchutney med bett


Man brukar väl säga att nöden är uppfinningarnas moder, men jag skulle nog vilja säga att överflöd har minst lika lika bra inflytande på experimentlustan. Japp det är dags för äpplen igen - och jag har en känsla av att det kommer att produceras en hel del i köket med just äpple som ingrediens.


Till 5 små burkar går det åt: 1 kg äpplen / 1 gul lök / 4 vitlöksklyftor / 2 chilifrukter / 25 g färsk ingefära / 2 kanelstänger / 1 stjärnanis / 3 dl äppelcidervinäger / 1 dl vitvinsvinäger / 5 dl råsocker.

Hacka äpplen, finhacka lök, vitlök, chili och ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med kanel, strjärnanis och vinäger. Låt koka upp och koka sedan i ytterligare 10 minuter. Tillsätt sockret och rör om, låt koka upp och koka ytterligare 50 minuter till det blir en lagom chutney konsistens.
Skeda upp chutneyn på väl rengjorda, varma burkar och förslut dem direkt. Förvaras ett par veckor innan den är klar att ätas. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar