lördag 21 september 2013

Mjölkchoklad mousse med crunch


Choklad, choklad, choklad, den här gången i form av en len chokladmousse. Jag serverade den med färska blåbär, granäppelkärnor och en crunch som inte syns på bilden :o

Till 4 portioner mousse behövs: 100 g marabou mjölkchoklad / 2 äggulor / 1 msk kokossocker / 2 dl vispgrädde
Crunch: 4 msk strösocker / 2 msk mandelspån

Smält chokladen på låg värme, rör ner äggulprna en i taget och till sist sockret. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner chokladsmeten skedvis med en ballongvisp. Rör med stora tag mellan varje sked. Avsluta med några ordentliga tag för att få in extra luft i moussen. Häll upp i 4 skålar och ställ ett par timmar i kylskåpet.

Häll strösockret i en gjutjärnspanna och låt det smälta och bli ljusbrunt utan att röra om allt för mycket. När allt socker fått en sirapsliknande färg hälls mandelspånen i, rör snabbt om och häll ut på ett bakplåtspapper. Stryk ut så tunt som möjligt, låt det svalna och stelna. Bryt sönder crunchen och stoppa ner i moussen precis före servering.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar