onsdag 25 september 2013

Päronmarmelad


Päron, päron, åhhh vad jag saknar vårt päronträd. Men när vi var i Kivik köpte vi himelskt goda päron av sorten Clara Frijs. Ett sånt träd måste vi bara plantera! De var så goda att inspirationen anföll direkt och resultatet blev en marmelad, perfekt till gorgonzola.


Till 0,75 liter marmelad behövs: 5 stora päron / saft av två ekologiska citroner / 2 kvistar (ca 10 cm vardera) av färsk rosmarin / 2 dl syltsocker

Häll citronsaften i en 2 liters kastrull, skala, kärna ur och hacka päronen. Lägg päronhack och rosmarinkvistar i citronsaften. Låt koka upp på medelstark värme och låt koka ca 10 minuter till päronen är mjuka och börjar mosa sig. Häll i sockret och rör om, låt koka ca 5-7 minuter. Ta ur rosmarinkvistarna och häll upp marmeladen på varma väl rengjorda burkar. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar