fredag 13 september 2013

Morotsmuffins


Snart är det skördefest, men det finns redan gott om fina svenska rotfrukter att handla närodlat. I dag är turen kommen till söta morötter i minst lika söta muffins.

Till 12 stora muffins behövs: 3 ägg / 3 dl råsocker / 3 dl vetemjöl / 2 tsk vaniljsocker / 3 tsk bakpulver / 2 tsk  malen kanel / 2 tsk finstött kardemumma / 1 tsk malen ingefära / 3 tsk bakpulver / 1 krm flingsalt / 1,5 dl rapsolja / 4 dl rårivna morötter

Frosting: 125 g rumsvarmt smör / 8 dl florsocker / 2 tsk vaniljsocker / 200 g ricottaost (går också bra med philadelphiaost)

Sätt ugnen på 175 grader, Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser, blanda växelvis ner de torra ingredienserna med oljan. Vänd till sist ner morötterna. Fördela smeten i 12 stora muffinsformar (använd gärna muffinsplåt för extra stadga). Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, prova med en sticka de ska inte vara kladdiga. Låt dem svala övertäckta med bakduk.

Rör samman frostingen och spritsa ut den på muffinsen, ställ dem kallt en stund för att stelna. Smaklig spis ♥



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar