tisdag 17 september 2013

Biff Lindström a la Davidsson


Enkel husmanskost, men ack så god! Det tar lite tid att finhacka alla ingredienserna, men det är det värt. Saftigare färsbiffar är svåra att hitta.

Till 8 portioner behövs: 1 kg blandfärs/ 1 saltgurka / 10 små inlagda rödbetor / 5-7 msk kapris / 1 gul lök / 5-6 msk spad från rödbetorna / 1-2 dl vatten / 1 ägg / 5 äggulor / 1-2 tsk svartpeppar / 1-2 msk örtsalt

Finhacka gurka, rödbetor, lök och kapris. Blanda med färsen med det finhackade, rör ner resterande ingredienser. Låt färssmeten vila en liten stund. Provstek en smakbit och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Forma färssmeten till biffar i valfri storlek och stek på medelstark värme till de känns stunsiga och är genomstekta.

Servera med potatismos eller som här kokt potatis och lite grönsaker. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar