tisdag 15 januari 2013

Kyckling Cesar a´la Davidsson


Salladen: färdiggrillade kycklingdelar / blandade salladsblad / grön sparris / 1 klyfta kärnfri vattenmelon / parmesanost / skivat vitt bröd / smör att steka brödet i

Nobissås: 2 ägg / 2 msk vit balsamvinäger / 3 dl majsolja / salt / nymald svartpeppar / 2 tsk dijonsenap / 0,5 dl finhackad gräslök / 1-2 vitlöksklyftor


Börja med såsen: Lägg äggen i sjudande vatten och låt de sjuda i exakt tre minuter. Knäck äggen i en bunke och vispa ner olja och vinäger droppvis. Såsen ska bli som något lös majonnäs i konsistensen. Smaksätt med salt, peppar, senap, gräslök och finriven vitlök. Låt såsen stå svalt.

Sen är det dags för krutonger: Kanskär brödet, skär det sedan i små kuber. Smält smör på normal värme, låt det få lite färg lägg i brödtärningarna och rör hela tiden till de fått fin färg. Låt svalna på hushållspapper.


Skölj sallad och riv den i mindre bitar. Skölj och skär sparrisen i bitar, koka al dente och låt rinna av. Rensa kycklingen och dela i mindre delar. Skär vattenmelon i kuber. Lägg upp allt på ett fat.

Servera med krutonger, nobissås och hyvlad parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar