söndag 13 januari 2013
Vallmofranska
50 gr jäst / 4 dl ljummet vatten / 0,5 dl kallpressad rapsolja / 1 msk honung / 1 tsk flingsalt / 2 dl grahamsmjöl / 10 dl vetemjöl special /mjölk till pensling / vallmofrön
Lös upp jästen i vattnet blanda ner resterande ingredienser och 7 dl av vetemjölet. Knåda degen ca 12-16 minuter och tillsätt mer vetemjöl om degen är lös.
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut 16 st runda småbröd.
Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt jäsa i ca en timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med mjölk och strö över vallmofrön. Grädda bröden i ca 10 minuter, låt dem sedan kallna på galler under bakduk.
Smaklig spis!
Etiketter:
portionsbröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar