tisdag 8 januari 2013

Granola - rostad müsli


5 dl havreflingor / 2 dl kornflingor / 2 dl rågflingor / 2 dl dinkelflingor / 1 dl pumpafrö / 1 dl linfrö / 1 dl solrosfrö / 1,5 dl råsocker / 2 dl ljummet vatten / 1 dl kallpressad rapsolja / 1 dl torkade gojjibär / 1 dl torkade tranbär

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda flingor, frön och råsocker. Häll över vatten blandat med olja och rör om ordentligt, låt vila 10 minuter.
Bred ut flingorna i en långpanna, försök att få bort de största klumparna. Rosta i ca 20 minuter och rör om ofta så att de blir jämt rostade. Låt svalna.
Blanda torkade bär i den svala granolan och häll upp i burk. Supergott i fil eller yougurt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar