tisdag 8 januari 2013

Langos



25 gr jäst / 3 dl ljummet vatten / 1 kokt potatis / 1 tsk havssalt / 7 del vetemjöl special


Rör ut jästen i vattnet. Riv den kokta potatisen och blanda ner i bunken, tillsätt salt och nästan allt vetemjöl. Blanda degen till den blir smidig. Låt jäsa 40-60 minuter.
Stjälp upp den på väl mjölat bakbord, dela degen i 12 delar och rulla dem till runda bollar.
Kavla sedan ut bollarna till ovala, platta bröd. Låt dem jäsa ca 10-15 minuter. Värm under tiden fritösen till 180 grader.

Fritera bröden 2-3 minuter på varje sida, eller till de bli gyllengruna. Låt dem rinna av på hushållspapper, servera dem ljumna med tex gräddfil, räkor, hackad rödlök och lite svart rom.

1 kommentar:

  1. Ett erkännande, jag har aldrig ätit langos..Nu ska jag testa Tack! Pia

    SvaraRadera