tisdag 15 januari 2013

Citronpaj med hallonsås


Mördeg: 2,5 dl vetemjöl / 0,5 dl florsocker / 1 tsk vaniljsocker / 150 gr smör
Citronfyllning: 3 ekologiska ägg / 2 dl strösocker / 0,5 dl vetemjöl / rivet skal av en ekologisk citron och en ekologisk lime / 0,75 dl pressad citronsaft
Florsocker
Hallonsås: 500 gr hallon / florsocker / vaniljsocker


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser till mördegen, blanda i smöret och tryck ut mördegen i en pajform. Förgrädda pajbotten ca 14 minuter.
Gör under tiden fyllningen, vispa ägg och socker  pösigt.  Rör försiktigt ned mjöl, citron- och limeskal och till sist citronsaften. Häll fyllningen i pajbotten och grädda i 10 minuter. Fyllningen ska vara lös när den tas ut ut ugnen.
Pudra över florsocker när pajen kallnat och låt den stå till sig till dagen efter.
Koka upp hallonen, smaksätt med vanilj- och florsocker till såsen har rätt sötma. Servera såsen ljummen till pajen.

1 kommentar:

  1. Mmmmm, den där såg riktigt god ut. Det receptet snor jag. :)

    Kram Linda

    SvaraRadera