onsdag 23 januari 2013
Karlsbadersemlor med en touch av kardemumma
50 gr jäst / 2,5 dl kall mjölk / 650 gr vetemjöl / 100 gr strösocker / 2 tsk hjorthornssalt / 2 tsk krossad kardemumma / 2 ekologiska ägg / 1 tsk salt / 200 gr rumstempererat smör
Lös upp jästen i mjölken och tillsätt övriga ingredienser utom smöret.
Bearbeta degen i maskin ca 10 minuter, tillsätt smöret lite i taget och arbeta degen ytterligare ca 10 minuter.
Låt degen vila 5 minuter.
Rulla ut 20 st runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under duk ca 1-2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och grädda bullarna 8-12 minuter till de är gyllenbruna.
Låt bullarna kallna under bakduk.
Fyll dem med mandelmassa och vispgrädde, pudra till sist över lite florsocker.
Etiketter:
bullar,
karlsbaderdeg,
semlor,
vetebröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Å gud sååå gott.
SvaraRaderaGo torsdagskväll på dig från Maria