6 liter gammaldags mjölk / 2 hela ägg / 1 dl vetemjöl / 1,5 dl strösocker / 7,5 dl vispgrädde / 5 äggulor / 3 msk ostlöpe / 100 gr sötmandel
Värm mjölken till 40 grader. Vispa mjölet med lite kall mjölk och blanda ner ostlöpet.
Rör ner mjölblandningen i den värmda mjölken och rör ordentligt till smeten börjar tjockna. Låt smeten stå och ysta till sig.
Vispa ihop ägg, äggulor, grädde och socker. Hacka mandeln. Sätt ugnen på 225 grader.
Sila bort vasslen genom en silduk från den gryniga ostmassan. Arbeta ostmassan så att alla stora klumpar försvinner.
Rör ner äggblandningen och den hackade mandeln i ostmassan. Häll smeten i form/formar.
Servera ostkakan ljummen med jordgubbssylt och vispad grädde. Smaklig spis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar