söndag 27 januari 2013

Surdegspizza


1,5 - 2 dl levain / 1,5 dl kallt vatten / 2 msk olivolja / 2 tsk salt /  1 msk oregano / 3 dl durum vetemjöl / 3 dl vetemjöl special

Blanda levain, vatten, olja, salt och oregano och rör till det blandat sig ordentligt. Tillsätt allt durum vete och sedan vetemjölet lite i taget till degen har en lätt kladdig konsistens. Låt degen knådas ca 15 minuter på långsam hastighet. Låt degen jäsa ca 3 timmar i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 275 grader, lägg in baksten eller sätt två plåtar på nedersta falsen.


Ta upp degen försiktigt på mjölat bakbord, vik ihop den några gånger med degskrapan. Dela degen i tre delar och forma försiktigt tre runda bullar. Låt degen vila ca 15 minuter.


Förbered under tiden fyllningen till pizzorna.
Kavla ut bullarna till tunna pizzor och lägg dem på bakplåtspapper. Lägg på fyllningen, börja med tomatsås, ost och därefter resten av fyllningen.


För över bakplåtspappret med pizzan på stenen eller de heta plåtarna. Grädda ca 10 minuter, eller till pizzorna fått fin färg.
När du tar ut pizzorna, låt dem gärna stå och vila en stund innan du för över dem på tallrik. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar