tisdag 4 mars 2014

Madeleinekakor


Efter att ha letat efter en gammal Madeleineform i evigheter, lyckades jag lägga vantarna på en med 10 st. Nu kan jag ju inte bara ha köksprylar bara för att ha dem, de ska användas också ;-)
Så Madeleinekakor it is!

Till 10 st behövs: 75 g rumstempererat smör / 0,75 dl strösocker / 1 msk vaniljsocker / finrivet skal av 1 citron / 2 ägg / 1,5 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver
Smält smör och polenta till formarna

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och citronskal vitt och poröst. Vispa ner äggen ett i taget, blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten.
Pensla formarna med smält smör och bröa formarna med polenta. Klicka ut smeten i formarna och grädda dem i ca 12-15 minuter. Stjälp upp dem på galler och låt dem svalna.
Pudra dem med florsocker före servering. Smaklig spis ♥

1 kommentar:

  1. Vad fina de blev, kul att testa de nya formarna :)

    Kram Madame Edith

    SvaraRadera