fredag 16 augusti 2013

Jordgubbs- och hallonpaj med pistage


Smulpaj är både snabbt och enkelt, dessutom går det att variera i all oändlighet. Variera bär eller frukt efter årstid, variera innehållet i smuldegen efter vad som finns i skafferiet.

Till en 20 cm pajform behövs: 0,5 - 0,8 l hallon och jordgubbar / 125 kylskåpskallt smör / 1 dl råsocker / 1,5 dl vetemjöl / 0,5 dl havregryn / 1 dl pistagemandel

Sätt ugnen på 200 grader. Häll bären i pajformen. Lägg alla torra ingredienser i en matberedare, skär smöret i tärningar och ha ner tillsammans med det torra. Kör snabbt ihop till en smulig deg. Smula ut degen ovanpå bären. Grädda pajen i ca 25-30 minuter till den får fin färg.

Servera pajen ljummen med iskall hemgjord vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar