Rödingfilé i portionsstorlek är perfekt grillmat. I väntan på att grillkolen blir klar, pressa citronsaft över filéerna, strö över flingsalt och finhackad dill.
För att få lite annan touch på den grillade fisken kan man
med fördel tillföra lite rökig smak från
t.ex. äppelkvistar (ett par nävar). Preparera grillen med en lagom dos av
briketter och grillkol. Placera gärna kolen i "grillkorgar" för att
kunna fösa de åt sidan för grillning med indirekt värme på rödingen. När kolen
har blivit grillberedda (glödande) klipp över spröda färska skott med blad från
äppelträdet/n. Lägg fisken på gallret över det "kolfria" området och
stäng locket på grillen för att fisken ska kunna ta upp rökoset ifrån
grenarna/bladen. Obs! var beredd på att ev. få lyfta upp gallret med fisken när
du lyfter på locket då bladen kan flamma upp när syretillgången ökar. När
blad-/kvisttillskotten "rykt färdigt" kan man ev. få tillföra mer
direkt grillvärme genom att flytta/raka fram kolen under fisken. Tänk bara på
att inte "elda/bränna" upp fisken.
Servera rödingen med kokt potatis, haricot verts och romsås. Recept på romsåsen finns HÄR.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar