onsdag 21 augusti 2013

Het tomatsoppa med topping


Tomatsoppa är snabblagat, enkelt, nyttigt, gott och går att variera nästan hur mycket som helst. Den här varianten är lite kryddigare med både vitlök, curry och chili. Som kontrast till den heta soppan är det en söt/salt topping till.

Till 4 portioner soppa behövs: 2 burkar krossade tomater (gärna Mutti) / 4 dl vatten / 1 gul lök / 1 chilifrukt (styrka efter mod) / 2 vitlöksklyftor / 2 tsk vindaloo curry / 1 km cayennepeppar / 2 tsk socker / 1 kalvbuljongtärning / 1 msk olivolja
Till topping behövs: 1 burk konserverade persikor / 250 g skalade räkor / 5 cm finhackad purjolök / 1 tsk torkad koriander

Hacka lök och vitlök, skala, kärna ur och finhacka chilipeppar. Värm olivolja på medelvärme i en kastrull, lägg i lök, vitlök, chili och de torra kryddorna låt dem fräsa till löken blir mjuk utan att ta färg. Häll i tomat, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka upp och koka ca 10 minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
Hacka persikor och räkor till toppingen, blanda med övriga ingredienser.

Servera soppan riktigt varm med den kalla toppingen  ovanpå. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar