Dags att bryta av skaldjuren med lite landlevande proteiner från grillen istället ;) Den här gången grillar vi (läs maken) återigen den goda entrecoten från vår lokala Ica-butik. Grönpepparsåsen får köttet att lyfta till nya höjder tillsammans med ett perfekt vin från butiken med gröna skylten.
Till 2 portioner sås behövs: 50 g smör / 2 finhackade vitlöksklyftor / 2 msk konserverad grönpeppar + lite av vätskan (någon tsk) / 1,5-2 msk tomatpuré / 1,5-2 msk fransk senap (Dijon) / 1 msk torkad dragon / 2 msk kalvfond / 0,25 kalvbuljongtärning / 2 dl vatten / 2 cl cognac / 1 tsk umami / 1 tsk japansk soya / 1 tsk worcheister sauce
Fräs den finhackade vitlöken ihop med grönpepparn (som ska
vara hel) på medelhög värme i smör utan att det tar färg. Tillför tomatpuré,
senap och dragon, låt det fräsa med en liten stund. Tillsätt därefter fond,
vatten, vätska från grönpepparlagen, cognac, umami, soya och worcheister sauce.
Låt såsen koka ihop på medel hög värme. Vid behov tillför ev. mer vätska om
såsen upplevs för tjock. Den ska vara lite simmig, inte rinnig. Smaka av och
tillför ev. del av buljongtärning och mer kryddning allt efter egen smak och
tycke. Servera såsen tillsammans med det grillade köttet.
Vill du servera vin till, kan jag rekommendera Bin 555 Shiraz Wyndham Estate (6829), det är fruktigt, nästan lite pepprigt och fångar mycket väl upp grönpepparsmaken.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar