måndag 26 augusti 2013
Persikopaj med toscatäcke
Ramlade över de största persikorna jag någonsin sett, 4 st = 1 kg. Med andra ord perfekta för efterrätt, jag lyckades med nöd och näppe att pressa ner 2 st av dem i den här pajen. De andra 2 får minsann bli till något annat smarrigt ;)
Pajdeg: 100 g smält smör / 0,5 dl råsocker / 2,5 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver
Fyllning: 0,5 kg persikor
Toscatäcke: 75 g smält smör / 1 dl kokossocker / 1,5 msk vetemjöl / 1,5 msk mjölk (3%) / 3,5 dl blandade nötter och frön (rostade hasselnötter, skalade sötmandlar, solroskärnor, pumpafrön, cashewnötter)
Sätt ugnen på 225 grader.Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Skala, kärna ur och skär persikor i tunna klyftor, lägg dem i pajskalet.
Blanda smör, kokossocker, mjölk och vetemjöl i en kastrull låt sjuda under omrörning till den tjocknar lite. Rör ner nötter och frön och skeda ut toscasmeten ovanpå persikorna. Grädda pajen ca 25 minuter till persikorna är mjuka och toscan är lite knäckig.
Servera pajen ljummen med lättvispad grädde. Smaklig spis ♥
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar