tisdag 24 juni 2014

Bacongrillad kyckling med baba ganoush och saus


Matlagning är som bäst när alla hjälps åt, maken förbereder och grillar, sonen fixar saus, jag står för idén och fotar. Arbetsfördelning som heter duga ;-)
Nu är det väl inte alltid så det ser ut, men det gäller ju att njuta när man kan. Hur eller hur så blev det en middag med stor smak av sommar.

Till 4 portioner behövs: 4 kycklingfiléer / 12 skivor rökt sidfläsk eller bacon / salt och peppar och lite snöre att binda med.
Baba ganoush: 2 auberginer a´ 300 g / 2 tsk tahini / 0,5 citron / 1 tsk spiskummin / 1 tsk sweet chili / 1,5 riven vitlöksklyfta / 1 tsk örtsalt / 1 tsk svartpeppar / olivolja att pensla med
Saus: 4 rågade msk grekisk yoghurt / 1 dl smetana / 1 dl gräddfil / 2-3 msk sambal oelek / 2 msk flytande honung / örtsalt

Dela auberginerna och skär bort stjälken. Ringla olivolja över snittytan och pensla ut den. Grilla auberginerna ca 30-40 minuter till köttet är mjukt. Gröp ur köttet ur skalen och mixa köttet. Rör ner tahini, citron, vitlök och sweet chili. Smaksätt med spiskummin, örtsalt och svartpeppar. Låt röran stå och smaka till sig.

Blanda alla ingredienser till sausen och låt även den stå en stund.

Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg fläsk/bacon på översidan av filéerna, bind om så att det håller ihop. Grilla ca 20 minuter eller till kycklingen är genomstekt.

Servera medan kycklingen är varm, gärna med lite potatis eller sallad till. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar