torsdag 29 augusti 2013

Spagetti med köttfärssås


Har skrivit det förut och skriver det igen, det enkla är det goda. Pasta går att förgylla på många sätt, här vanlig spagetti med en enkel köttfärssås serverad med färskriven parmesan och ett glas rött. Kan det bli bättre?

Det här behövs till 4 portioner: 0,5 kg nötfärs / 1 finhackad rödlök / 2 finhackade vitlöksklyftor / 2 msk rapsolja att fräsa i / 1 burk (400 g) krossade tomater (gärna Mutti) / 2 dl vatten / 2 dl rött vin / 2 kalvbuljongtärningar / 0,5 oxbuljongtärning / 1 msk chilisås (Heinz) / 1 msk ketchup / 1 tsk rökt paprika pulver / 1 tsk chilipeppar / 0,5 tsk nymald svartpeppar / 1 msk torkad oregano / 1 msk torkad timjan / 1 tsk råsocker / 1 tsk vitlökspeppar
Spagetti enligt förpackningen

Värm en gjutjärnsgryta på medelvärme, häll i rapsolja. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg, tillsätt nötfärsen och rör om till den är fräst ordentligt. Tillsätt tomater, vatten, vin och buljongtärningarna, låt koka upp. Krydda till med resterande kryddor och låt såsen koka ca 20 minuter utan lock.
Koka under tiden spagetti enligt förpackningen.
Servera med färskriven parmesan. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar