onsdag 6 maj 2015

Spagettini carbonara


Snabblagad pasta mitt i veckan är helt perfekt. Carbonara med tärnat rökt sidfläsk, lök och vitlök, mängder av färskriven parmesan och krämigt av äggula :-) Big smile!

Till 4 portioner behövs: spagettini enligt förpackningen / 100 g rökt sidfläsk / 0,5 gul lök / 1 vitlöksklyfta / smör att steka i / 4 äggulor / ca 2 dl färskriven parmesanost / grovmald svartpeppar från kvarn

Tärna fläsket, hacka lök och vitlök. Smält lite smör i en stekpanna och fräs till löken är mjuk, men inte bränd.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Vispa ihop äggulor med hälften av osten och svartpeppar.
Vänd ner pastan i stekpannan och vänd runt så att fläsk, lök och pasta blandas. Häll över äggulevispet och rör runt till det blir krämigt.
Servera direkt i varma tallrikar, toppa med resterande parmesan.
Smaklig spis ♥

3 kommentarer:

  1. Precis vad jag lagade till killarna igår, själv åt jag blomkålsrisotto med kräftstjärtar, sparris och myyycket parmesan, mums. Kramisar Tina

    SvaraRadera