lördag 3 augusti 2013

Bea-smör - perfekt till grillat


Jodå, grillen är fortfarande het och maten tillagas med glädje utomhus i det här goa vädret. Maken grillade nyhuggna fläskkotletter från den lokala Ica-handlaren, jag säger då det - vilket kött de har! 
Köttet är grillat med ben och fettkant men serveras renskuret - inga ben på tallrikarna här inte ;)

Örtagården svämmar över, idag kom turen till dragonen. Det fick bli bea-smör till det grillade, som bearnaisesås men mindre såsigt ;)

Till fyra personer behöver du: 200 g rumsvarmt smör / 2 msk finhackad lök / 10 krossade vitpepparkorn / 2 msk vit balsamvinäger / 2 msk vitt vin / 2 msk vatten / 1 msk dragon / salt / citronsaft

Koka upp vinäger, vin, vatten, lök, vitpeppar, och dragon. Låt koka på svag värme till nästan all vätska försvunnit, låt det sedan kallna. Blanda med det rumsvarma smöret och smaka av med salt och citronsaft, ställ kallt till 10 minuter före servering.
Smaklig spis ♥

Tips! Lägg det blandade smöret i gladpack och snurra ihop som en korv och lägg in det i kylen. Det går jättelätt att skära snygga skivor till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar