onsdag 2 oktober 2013

Kycklinggratäng-allt-i-ett


Vi kör lite snabblagat så här mitt i veckan, i botten mättande ris och ovanpå grönsaker, kyckling och en god sås. Det går utmärkt att göra gratängen på  ris- och kycklingrester.

Till fyra portioner behövs: 4 portioner kokt ris / kött från 0,5 grillad kyckling / 200 g champinjoner / 1 röd paprika / 2 msk smör att fräsa champinjonerna i
Gratängsås: 25 g smör / 0,5 gul lök / 0,5 dl vetemjöl / 2 dl vispgrädde / 3 dl mellanmjölk / 2 msk heinz chilisås / 1 msk honey chipotle barbeque sås / 1 kalvbuljongtärning / 1 tsk tiger sauce / 1 tsk öländsk vitlökspeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Borsta champinjonerna rena och skär ner dem i mindre bitar, bryn dem i smör. Strimla paprikan. Lägg riset i botten av en hög pajform, lägg kycklingkött, champinjoner och strimlad paprika ovanpå.
Finhacka löken, smält smöret i en kastrull och lägg ner lökhacket. Låt lökhacket bli blankt, rör ner vetemjölet och späd sedan med först grädde och sedan mjölk. Låt gratängsåsen koka upp, smaksätt med chili- och chipotle sås, kalvbuljongtärning, tiger sauce och öländsk vitlökspeppar. Låt såsen koka ca fem minuter. Smaka eventuellt av med lite peppar, häll sedan såsen över gratängen.
Gratinera gratängen i ca 15 minuter till den får lite färg. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar