söndag 20 oktober 2013

Kladdkaka med choklad- och lakritsganache


Kladdkaka med ganache, choklad på choklad, det kan ju inte bli bättre. Dessutom är ganachen förstärkt med lite, lite lakrits, bara för att få till en brytning.

Det här behövs till kladdkakan: 100 g smör / 100 g hackad marabou mörk choklad / 2 ägg / 2,2 dl strösocker / 1,5 dl vetemjöl
Till ganachen behövs: 0,5 dl vispgrädde / 200 g hackad marabou mörk choklad / 1 tsk lakritspulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda i chokladen rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker vitt och poröst, blanda ner den smälta chokladen och rör till sist ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda kakan i 16 minuter, låt sedan kakan svalna i formen.
Koka upp grädden och rör ner den hackade chokladen, rör ganachen är blank och slät. Smaksätt till slut med lakritspulver.
Ta kakan ur formen och bred på ganachen. Låt kakan sätta sig i kylen ett par timmar.
Servera kakan med vispad grädde och gärna några bär. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar