söndag 6 oktober 2013

Wookad kyckling med curry i kokosmjölk


Snabblagat men ändå från grunden, det är melodin i vårt hus i veckorna. Kycklingfilé, hel eller delad, är den perfekta råvaran för snabblagad veckomat, lägg sedan till grönsaker från skafferiet så blir det en bra och näringsrik middag.

För 4 portioner behövs: 700 g kycklingfilé / 0,3 vitkålshuvud / 1 morot / 7 vitlöksklyftor / 2 gula lökar / 0,5 gul chili / 4 msk currypasta / 1 msk curry / 2 burkar kokosmjölk / 2 msk hoisinsås / 1 tsk fish sauce / 2 msk japansk soja / 3 msk chutney / 1,5 kalvbuljongtärning / 1 msk honung / saft från 0,5 lime / olivolja att fräsa i.

Finstrimla kycklingfilén, strimla vitkål, morot och lök. Finhacka vitlöken och chilin. Hetta upp olivoljan i en wookpanna och ha i currypasta, fräs kyckling i olja och curry pasta. Ha ner de strimlade grönsakerna, den hackade vitlöken, chilin och den torra curryn och fräs till. Ha ner resterande ingredienser och låt wooken koka ca 15 minuter till kycklingen är genomkokt men grönsakerna lite al dente.
Servera wooken med kokt ris. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar