torsdag 31 oktober 2013

Gott till glöggen


För oss startar glöggtiden alltid vid Allahelgona-helgen och lördagens lilla familjeträff efter kyrkogårdsbesöket. Efter kylan i fackeltåget är verkligen värmen från det glödgade vinet välkommen. De senaste åren har vi gjort premiärtestet av årets Blossa och det är inget undantag i år.

Får väl kalla det här del 1 och det enkla är det goda. Det kommer att komma fler förslag på glöggtillbehör, för jag är väldigt svag för glögg :-)


Pepparkakshjärtan med en tunn skiva chevréost eller en mögelost om man föredrar lite mer drag, toppa det hela med en underbar päronmarmelad (recept finns HÄR). Det söta från päronen, det syrliga från citron och rosmarin gör sig väldigt bra mot den lite syrliga osten och den söta pepparkakan.

Jag kan lova att bägge sorterna smakar utmärkt till Blossa 13, årets tjusiga kurbitsmålade flaska.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar