onsdag 23 oktober 2013

Kokossmulpaj med äpplen


Jaaa, det är ju ingen hemlighet längre - att vi har äpplen i överflöd. Dagens fick bli en snabblagad och väldigt god smulpaj, med både kokosflingor och havregryn i. Äpplena, ja de skalas, kärnas ur, skärs i klyftor och steks i smör tillsammans med råsocker och kanel. Mumsigt så det förslår!

Till 23 cm pajform behövs: 7 stora syrliga äpplen / 50 g smör / 0,5 dl råsocker / 1 msk malen kanel

Pajdeg: 100 g rumstempererat smör / 1,5 dl vetemjöl / 1 dl havregryn / 0,5 dl kokosflingor / 0,5 dl råsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop pajdegen och låt den vila. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smält smöret i en stekpanna, lägg i äpplen och häll över socker och kanel. Låt steka på medelstark värme till äpplena börjar bli mjuka, men inte går sönder.
Häll äpplen i pajformen, tillsammans med "sirapen", fördela pajdegen över och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller helt enkelt vispad grädde. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar