onsdag 30 oktober 2013

Grön tomatsås med pasta


Ja, grön och grön, vem som helst kan ju se att den är röd. Men den är smaksatt med gröna kryddor, vin och lök.

Till 4 portioner behövs: 1 finhackad rödlök / 2 finhackade vitlöksklyftor / 2 msk olivolja att fräsa i / 2 burkar krossade tomater / 2 dl vatten / 2 dl torrt vitt vin / 1,5 hönsbuljongtärning / 1 tsk Öländsk vitlökspeppar / 2 tsk torkad oregano / 1 tsk torkad basilika / 1 tsk torkad timjan / 1 tsk strösocker / 1 tsk citronsaft

Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka ca 40 minuter utan lock. Smaka av av med mer socker och citronsaft för smakbalansen.

Servera med nykokt pasta, riven parmesan och finhackad basilika. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar