måndag 14 oktober 2013

Salsicca på mitt sätt


Egentligen bör man väl kanske börja sin bana som korvmakare under bästa grillsäsongen, men jag blev sugen på korv och grillen går väl alltid att tända?
Fläsksida, korvskinn, massor av lök, vitlök och örter samsades på diskbänken i morse. Det är lite pyssel med resultatet blev alldeles väldigt gott :-)


Till 14 korvar behövs: 2,6 kg färskt sidfläsk (2,1 kg färs) / 2 gula lökar / 1 tsk av vardera torkad mejram, körvel, rosmarin / 0,5 tsk av vardera torkad salvia, koriander / 2 torkade lagerblad / 1 tsk hel svartpeppar / 2 msk flingsalt / några kvistar olika timjansorter (1 tsk blad) / 1 king solo vitlök / 0,5 tsk svartpeppar från kvarn / 1 tsk örtsalt / korvskinn (1 förpackning)

Mal färsen grovt och avsluta med att mala de skalade lökarna. Ställ färsen i kylskåpet, lägg de torkade örterna tillsammans med svartpeppar, flingsalt och smulade lagerblad i en mortel. Mortla kryddorna ordentligt. Plocka timjanbladen från kvistarna och hacka dem. Skala och riv vitlöken.
Ta fram färsen och blanda ner de mortlade kryddorna, vitlöken, svartpeppar från kvarn och örtsaltet. Stek en provbit på svag värme, krydda eventuellt upp färsen mer och ställ den sedan kallt.

Förbered kvarnen med korvhorn. Skölj av korvskinnet, spola ur det och trä upp det på korvhornet. Ta fram färsen och stoppa korven, tvinna skinnet mellan korvarna. Ställ korvarna kallt minst 4 timmar.
Knyt till ändarna och klipp isär korvarna. Picka korvarna före grillning.
Smaklig spis ♥


Korvarna går utmärkt att frysa råa, packa in dem i plastfolie, därefter folie och till sist i plastpåse. Bör ätas upp inom 3 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar