söndag 4 augusti 2013

Chokladmaränger


Minimaränger - små, spröda och söta, smaksatta med choklad är de det perfekta tillbehöret till sommarens glass och andra desserter.

Till ca 50 minimaränger behövs: 50 g äggvita / 2 droppar citronsaft / 50 g strösocker / 50 g florsocker / 2 tsk kakao.

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvita och citronsaft till skummet lyfter, tillsätt strösockret under fortsatt vispning. Vispa till marängsmeten är styv. Sikta florsocker och kakao över marängsmeten och rör försiktigt ner det till en jämn smet.
Spritsa ut små marängtoppar (ca 1 cm i diameter) på ett bakplåtspapper, det blir en full plåt. Grädda marängerna i ca 2,5 timmar, sista halvtimmen med ugnsluckan lite på glänt.
Förvara marängerna torrt i rumstemperatur, i tät burk.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar