onsdag 10 juli 2013

Jordgubbssylt


Hämtar man en hel låda med sylt- och saftgubbar, gäller det att vara snabb och ta hand o dem. Det mest rationella den här gången blev en stor jordgubbssallad till grillat, jordgubbspaj med överflöd av gubbar och sylt.
Jordgubbssylt är ju en ren sommarbomb, serverad till pannkakor, våfflor eller varför inte en hemgjord ostkaka ;)

Till ca 5,5 liter sylt använde jag: 3,8 kg rensade jordgubbar / saft av 8 st limefrukter / 2 kg syltsocker.

Koka försiktigt upp jordgubbar och limesaft, låt sedan koka ca 5 minuter. Tillsätt syltsockret, låt koka upp och koka 3-5 minuter. Dra kastrullen åt sidan och skumma ordentligt.
Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förvara burkarna svalt. Jordgubbarna flyter upp på ytan, men vi brukar röra om ordentligt när vi öppnar en burk.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar