lördag 13 juli 2013

Kardemummakaka med äpple och crunch


Att läsa kokböcker är en av mina mer ofarliga laster, den gången har jag hämtat inspirationen från Helen Johansson.

Kaka: 200 g smör / 3 dl mjölk (3%) / 2 ägg / 3,5 dl råsocker / 9,5 dl vetemjöl / 1 msk bakpulver / 2 msk finstött kardemumma / 1 äpple.
Crunch: 150 g smör / 2,5 dl havregryn / 1 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till kakan och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll ner mjölkblandningen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Skala och kärna ur äpplet, skär i tunna klyftor. Stick ner äpplena i kakan och grädda den i 25 minuter.
Smält smöret till crunchen, häll i havregryn och kanel.
Fördela crunchen på kakan och fortsätt grädda ca 30 minuter till kakan känns torr inuti, känn med en sticka.
Låt kakan kallna i formen.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar