måndag 22 juli 2013
Kladdig chokladdröm
Vissa kladdkakor är kladdigare än andra, chokladigare än andra - den här är både och och en riktig dröm för alla chokladälskare.
Det här behövs för en kladdkaka: 300 g smör / 4 dl strösocker / 4 ägg / 6 dl vetemjöl / 2 dl kakao / 100 + 100 g marabou mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och kakao. Vispa ner smör och mjölblandning lite i taget. Hacka 100 g mjölkchoklad och rör ner i smeten. Häll smeten i en pajform med bakplåtspapper i. Finhacka kvarvarande mjölkchoklad och sprid ut ovanpå kakan.
Grädda kakan i 21 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt. Servera kakan med vispad grädde.
Smaklig spis ♥
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
which size is the pajform? :)
SvaraRadera