måndag 13 oktober 2014

Vinägerinlagd dragon och dragonvinäger


Under sensommaren växte vår dragon till sig ordentligt och jag tyckte det var synd och skam att låta den stå och vissna. Nu hör det till saken att vi är stora älskare av bearnaisesås, där dragon är huvudingrediensen.

Dragonvinäger har jag gjort tidigare, vilket är väldigt enkelt. Du behöver en ren flaska, äppelcidervinäger och några kvistar färsk dragon. Tryck ner kvistarna i flaskan och fyll upp med vinäger. Skruva på korken och låt flaskan stå i rumstemperatur några veckor innan du börjar använda den. När du tagit vinäger ur flaskan kan du bara fylla på med nya vinäger och skaka om flaskan.

Vinägerinlagd dragon är i princip samma sak som dragonvinägern, skillnaden är mängden dragon. Packa burken med dragon och fyll sedan upp med vinäger. Låt burken stå i rumstemperatur ca en månad. Använd dragonen till bearnaisesås och andra maträtter där en syrad dragon passar. När dragonen är slut är det bara att använda vinägern som dragonvinäger.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar