onsdag 3 juli 2013

Omelett med svampstuvning


Snabblagat, enkelt, ordentligt mättande och gott, precis som det ska vara en vardagskväll när det är bråttom att få mat i magen.
Jag sprang på superbilliga champinjoner i den lokala mataffären, så det fick helt enkelt bli fyllningen tillsammans med en snabbgjord stuvning.

Till 3 personer behövs:
Omelett: 6 st ägg / 2 msk vatten / salt och peppar från kvarnen
Stuvning: 250 g färska champinjoner / 2 msk smör att steka dem i / 25 g smör / 0,5 dl vetemjöl / 1 dl vispgrädde / 2 dl mjölk (3%) / 0,25 kalvbuljongtärning / salt och peppar från kvarn.

Rensa champinjonerna och skär i fjärdedelar, smält smöret och stek dem sakta till de får fin färg. Smält under tiden smöret till stuvningen i en kastrull, tillsätt vetemjölet och vispa ut det ordentligt. Tillsätt grädden och rör till inga klumpar finns kvar. Häll i mjölken och låt stuvningen koka upp på mellanstark värme. Ha ner de stekta champinjonerna och smaka av med buljongtärning, salt och peppar.

Sätt på en teflonpanna på mellanstark värme. Vispa ägg, vatten, salt och peppar, häll omelettsmeten i pannan när den känns varm. Rör så lite som möjligt och låt omeletten stelna.
Häll upp omeletten på ett fat och skeda på stuvningen.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar