tisdag 9 juli 2013

Syltade kantareller


Jag tycker kantareller passar så himla bra till höstens och vinterns grytor, till vilt..... ja faktiskt till det mest. För att förstärka smaken av skogen brukar jag sylta några burkar av de första kantarellerna.

Till 1,25 liter syltade kantareller behövs: 2,5 liter rensade små kantareller / 2 tsk flingsalt / vatten
Lag: 2 dl ättikssprit (12%) / 3 dl av svampspadet / 2 dl rårörsocker / 1 msk vitpepparkorn / 2 tsk senapsfrö / 3 st lagerblad / 3 cm tunt skivad ingefära / 1 spansk pepparfrukt i tunna skivor.

Lägg kantarellerna i en kastrull, täck till hälften med vatten och häll i saltet. Låt koka upp och sedan koka i 10 minuter.
Sila spadet från svampen och spara 3 dl till lagen. Blanda ingredienserna till lager och låt koka ca 10-15 minuter till den blir lite simmig. Skumma lagen om det behövs. Tillsätt svampen och låt den koka med i 3 minuter.
Skeda upp svampen på varma, väl rengjorda burkar, häll över lagen och tillslut dem. Förvara burkarna svalt.
Smaklig spis ♥



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar