Grillat i alla ära, men i bland är det gott med lite omväxling. Den här gången fick det bli biffstroganoff gjord på innanlår - inte dumt.
Till 4 personer behövs: 0,5 kg innanlår (skär ned i cm-tunna bitar) / 2 skivade gullökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 2 msk tomatpuré / 2 msk fransk senap (Dijon) / 2 kalvbuljongtärningar / 0,5 l vatten / 1 burk smetana / 1,5-2 dl grädde / 1 msk kalvfond / 1 msk worshirechester sauce / 1 msk Heinz chili sås / 1 msk grovmalen svartpeppar
Fräs löken och vitlöken lätt i en gjutjärnsgryta med smör
och olivolja utan att de får färg. Rör ned senap och tomatpuré.
Värm upp en gjutjärnsstekpanna med smör och olivolja. Stek
upp innanlårsbitarna, några i taget, så att de får en fin stekyta utan att bli
brända. Lägg över i grytan med den frästa löken. Krydda med svartpeppar. Rör
ned vätska i stekpannan efter att alla innanlårbitar stekts färdigt och lägg
ned buljongtärningar rör om och koka upp. Sila av vätskan och slå i den i
grytan. Låt småkoka på medelhög värme ca
0,5 timme blanda sedan ned smetana och grädde. Låt koka ihop och tillsätt
worshirechester sauce och chilisås allt efter smak och tycke. Såsen till grytan ska
bli lite simmig utan att bli för tjock så att den lätt kan svepas med köttet
och tillbehören in i gommen.
Servera gärna med kokt potatis eller mjuk klyftpotatis så att all den goda såsen kan fångas upp.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar