tisdag 7 januari 2014

Citonkladdkaka


Sugen på något friskt och fräscht så här efter all helgmaten? Varför inte en snabbakad kladdkaka med citronsmak.

Till ca 10 bitar behövs: 175 g smör / 3 dl strösocker / 2 ägg / 1 citron / 2 dl vetemjöl
Florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en form med löstagbar botten (diam ca 24 cm) och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Tvätta citronen noggrant med varmt vatten och diskmedel. Finriv skalet på citronen och pressa ur saften. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner sockret i det avsvalnade smöret och blanda ner övriga ingredienser.
Häll smeten  formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna i formen. Ta ur kakan ur formen och lägg upp på fat, pudra över med florsocker före servering.
Servera med lättvispad grädde och gärna något bär (på bilden är det halloncoulis). Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar