måndag 11 februari 2013

Smörgåstårta på hönökaka


Enkel, enkel men ack så god ;) receptet räcker ungefär till 6-8 personer.


2 st 4-pack med hönökaka
Fyllning: 1,5 burk tonfisk i vatten / 1,25 dl bostongurka / 0,5 purjolök / 2 burkar laktosfri smetana / 1 burk latosfri mellan creme fraiche / 2 tsk curry / 1 msk dijonsenap / 0,5 tsk grovmald svartpeppar / salt
Dekoration: 1 burk laktosfri smetana / 5 hårdkokta ägg / 0,5 kg räkor med skal / 100 gr kallrökt lax / sallad


Häll av vätskan från tonfisken och mosa den med en gaffel.


Finhacka purjolöken och blanda med tonfisken.


Rör ihop övriga ingredienser till fyllningen och smaka av med salt, peppar och curry.


Lägg ut två hönökakor till en rund botten, lägg på fyllning. Varva sedan hönökakor och fyllning.


Lämna den översta hönökakan utan fyllning. Klä tårtan med folie och låt stå kallt över natten.

Bred på smetana ovanpå tårtan, dekorera med skivade ägg, skalade räkor, lax och hackad sallad.


Jag brukar även strö över lite dill. Smaklig spis ♥

3 kommentarer:

  1. Det här receptet ska jag spara, tack! Och lite annorlunda med en rund.

    Kram
    Cia

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad smaskigt det låter. Den här ska jag testa :-)

    SvaraRadera
  3. Har gjort denna massor med gånger. Tog receptet när vi var hos dej med jobbet för minst 25 år sedan och det har blivit många genom åren. God och smidig att göra

    SvaraRadera