fredag 3 januari 2014

Ugnspannkaka med skinka och fläsk


Lite snabblagad husman som dessutom tar hand om dina rester från julskinkan. Servera som ensamrätt eller med en soppa före.

Till 4 portioner behövs: några skivor julskinka / 2-3 skivor torparfläsk (bacon) / 25 g smör / 2 ägg / 2 dl vetemjöl / 4 dl mjölk (4%)

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla skinka och fläsk, smält smöret i en stekpanna med hög rak kant. Bryn fläsk och skinka till det får lite färg men inte för mörk.
Vispa ihop ägg mjöl och mjölk till en jämn smet. Häll smeten över det brynta fläsket och sätt in pannan i mitten av ugnen. Grädda den ca 30-40 minuter.
Servera tillsammans med rårörda lingon eller annan sylt. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar