söndag 28 juli 2013

Pina Colada glass


Vår fantastiska sommarvärme gör en mer sugen på glass än något annat. Det är faktiskt lite skönt att krypa in i köket en liten stund och komma undan solen en liten stund. Men det är inte helt enkelt att få till glassen i värmen, jag lyckas få mjukglasskonsistens i glassmaskinen, så den behöver ner någon timme i frysen innan den kan skopas upp.
Man måste inte ha glassmaskin, det går jättebra att frysa glassen i en bunke om man bara rör i den då och då under infrysningen.

Till 1,5 liter glass behövs: 4 dl kokosmjölk / 1 dl mjölk / 1 dl rostad kokos / 0,5 dl Pina Colada / 6 äggulor / 1,25 dl strösocker / 0,25 dl hemgjort vaniljsocker / 3 dl vispgrädde

Koka upp kokosmjölk, mjölk och kokosflingor och låt det sjuda ca 15 minuter. Låt mjölkblandningen svalna något och sila sedan av kokosflingorna. Vispa äggulor och allt socker vitt och pösigt. Vispa ner äggvispet i mjölkblandningen och häll till sist i Pina Colada. Låt det sakta sjuda under ständig vispning till en tjock kräm. Sila den genom en finmaskig stålsil och låt svalna i vattenbad. Tillsätt vispgrädden. Ställ glassmeten i kylskåp för att bli riktigt kall, gärna över natten.
Kör glassen i glassmaskin, jag körde ca 30 minuter och öste sedan upp i en bunke som fick stå i frysen ca en timme före servering.
Har man inte glassmaskin, tar det ca fyra timmar att frysa glassen och man måste röra om varje timme för att få den krämiga konsistensen.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar