måndag 20 oktober 2014

Tripple chocolate dream


Chokladsuget i familjen var riktigt stort i lördags och beställning lät: Choklad + Kladdigt och det ska passa med vispad grädde eller vaniljglass till!
Double chocolat dream för en månad sedan fick sig alltså en efterföljare. I lördags hade ingen tid att vänta på att kakan skulle kallna så vi åt den rumstempererad, kladdig som bara den, men gick faktiskt att skära i bitar med viss försiktighet. I söndags, efter en natt i kylskåpet, var den mer som en tårta fortfarande kladdig, men om ni frågar mig, godare.
Oavsett om den serveras rumstempererad eller kylskåpskall är den väldigt mäktig och jag gissar att en "kaka" räcker till 10 personer.

Det här behövs till 1 "kaka": 6 ägg / 1 dl kokossocker / 225 g smör / 340 g Mörk Marabou choklad / 110 g Vit Marabou choklad / 2 st Dubbeldajm / 2 msk mörk rom

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform. Pensla både papper och formens kanter med smält smör. Eftersom formen ska gräddas i vattenbad, klädde jag in formen med aluminiumfolie för att inte få inläckage av vatten.
Vispa ihop ägg och socker med elvisp i en skål i vattenbad, låt vattnet sjuda en stund under ständig vispning. Ta skålen från vattenbadet och fortsätt vispa till äggsmeten svalnat, är riktigt fluffig och har dubblerat sin volym.
Hacka dajmen, men inte försmått och ställ åt sidan. Hacka chokladen, smält chokladen i vattenbad. Smält smöret i en kastrull. 
Blanda äggvisp och choklad försiktigt till en homogen smet, rör ner dajm och smaksätt med. Rör till sist ner det smälta smöret, häll smeten i formen.
Koka upp vatten till vattenbadet. Ställ formen i en långpanna, sätt in i ugnen och häll kokande vatten i långpannan. Grädda kaka 15 minuter. Låt kakan svalna.

Kakan kan nu serveras rumstempererad eller ställ den i kylskåp att bli helt kall.
Lossa kakan försiktigt i kanten och ta bort formen. Frisera pappret och lägg över kakan på ett serveringsfat.
Servera antingen rumstempererad eller väl kyld med vispad grädde. Smaklig spis ♥


1 kommentar:

  1. Mums kladdig chokladkaka, bland det bästa som finns. Kramisar Tina

    SvaraRadera