onsdag 1 oktober 2014

Smörkoladrömmar med en hint av kardemumma


Ny månad med nya drömmar som har möjlighet att slå in.
En modernisering av mormors recept på den spröda lilla godingen. En lite kraftigare smak än vaniljdrömmar, här träder istället smörkola fram och givetvis kardemumma. 

Till en burk kakor behövs: 225 g mjukt smör / 2 dl strösocker / 1 dl kokossocker / 4,5 dl vetemjöl / 1 tsk hjorthornssalt / 1 krm vaniljpulver / 1,5 tsk kardemummakärnor

Sätt ugnen på 150 grader. Smält 125 g av smöret och låt det bli lätt brynt, låt det svalna. Rör samman resten av smöret med socker, tillsätt det brynta smöret under omrörning fortsätt röra till det är ljust och poröst.
Stöt kardemummakärnorna i mortel. Blanda mjöl, hjorthornssalt, vaniljpulver och kardemumma, rör ner det i smeten.
Rulla degen till knappt valnötsstora bollar och lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt.
Grädda kakorna 15-18 minuter till de känns torra.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar