söndag 5 oktober 2014

Engelska scones


Det bästa med hela helgen är möjligheten till långfrukost, långfrukost med små, söta, nybakade engelska scones. Till det massor av te, nybryggt te i stora koppar.

Till ca 20 små scones behövs: 5-6 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 0,75 dl strösocker, 75 g smör / 2 dl mjölk (3%)

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Smula ner smöret och fördela det i de torra ingredienserna. Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en smidig deg.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, tryck ut den till en platta ca 1,5 - 2 cm tjock. Ta ut små scones med mått (ca 5 cm diameter). Lägg sconsen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 7-8 minuter.
Servera dem ljumna. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar