Ljusa bröd med saftigt inkrom med smak av ost och örter, ett bröd är perfekt till en mustig höstsoppa.
Till 24 bröd behövs: 2,5 dl youghurt (4%) / 2,5 dl vatten / 75 g jäst / 0,5 dl kallpressad rapsolja / 1,5 msk flingsalt / 1,5 msk strösocker / 4 dl riven lagrad ost / 12-14 dl vetemjöl special
1 ägg till pensling / torkad oregano och timjan till dekoration
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda yoghurt och vatten, smula ner och rör ut jästen i vätskan. Häll ner olja, socker, salt och ost, starta degblandaren. Häll ner nästan allt mjöl lite i taget, degen ska bli blank och smidig. Arbeta degen ca 15 minuter i maskin, eller den dubbla tiden för hand. Låt degen vila 30 minuter i bunken under bakduk.
Baka ut 24 st jämnstora, runda bröd, lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Klipp två snitt med sax, pensla dem med uppvispat ägg och strö över oregano och timjan.
Låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter till dubbel storlek.
Sätt plåten i ugnen och grädda bröden 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar