Det var dags att piffa upp receptet på smörgåstårta, men varför frångå ett vinnande koncept med hönökaka som både är gott och enkelt.
Den stora skillnaden mot det HÄR receptet är att fyllningen är något mildare, dekorationen är baserad på färskost, kanterna är inklädda med gravad lax och det är tre gånger så mycket räkor på ;-))
2 st 3-pack med hönökaka
Fyllning: 1 burk tonfisk i vatten / 1 dl bostongurka / 0,5 finhackad gul lök / 2 burkar laktosfri creme fraiche / 1 burk latosfri smetana / 1 dl majonäs / 1 tsk vindaloo curry / 1 tsk Västervikssenap / 0,5 tsk grovmald svartpeppar / salt
Dekoration: 1 burk laktosfri färskost / 1 finriven vitlöksklyfta / 4 hårdkokta ägg / 1,5 kg räkor med skal / 100 gr gravad lax i tunna skivor / finhackad ruccola sallad / torkad dill
Häll av vätskan från tonfisken och mosa den med en gaffel. Blanda den finhackade löken med tonfisken. Rör ihop övriga ingredienser till fyllningen och smaka av med salt, peppar och curry.
Lägg ut två hönökakor till en rund botten, lägg på fyllning. Varva sedan hönökakor och fyllning. Lämna den översta hönökakan utan fyllning. Klä tårtan med folie och låt stå kallt över natten.
Blanda färskost med vitlök, bred osten ovanpå tårtan. Fäst laxen i osten och låt skivorna täcka in hela kanten. Dekorera med skivade ägg, skalade räkor, lax och hackad sallad. Strö till sista över lite torkad dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar