fredag 23 maj 2014

Rabarber- och hallonpaj med vaniljsås


Jamen, vem älskar inte paj?
Det går ju inte att passera rabarberståndet hur många gånger som helst utan att plocka!
Jag har nämnt det förut, och jag nämner det igen, det är tur att jag är omgiven av människor som tycker om att äta det tar bakar och lagar. Den här gången blev det kollegorna på nya arbetsplatsen :o 

Till 1 paj behövs: 3 stänger rabarber / 200 g frysta hallon / 1 tsk majsena / 0,5 dl strösocker
Pajdeg: 125 g laktosfritt smör / 0,75 dl råsocker / 0,75 dl kokosflingor / 1,25 dl vetemjöl / 0,75 dl havregryn

Vaniljsås: 5 dl laktosfri vispgrädde / 5 äggulor / 5 msk strösocker / 1 vaniljstång / 1 msk maizena

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva rabarbern tunt lägg i formen tillsammans med hallonen. Rör ihop strösocker och majsena, häll över rabarber och hallon. 
Blanda ingredienserna till pajen i matberedare och kör snabbt ihop till en smulig deg. Häll smulorna ovanpå rabarber och hallon. Grädda i ca 30 minuter

Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljstång, frön med 4 dl grädde och låt koka upp. Vispa iop äggulor med resterande ingredienser till vaniljsåsen. Häll den kokande grädden över äggulevispet och låt sakta sjuda upp under ständig omrörning.
Lyft upp vaniljstången och låt såsen kallna.

Servera pajen ljummen med kall vaniljsås. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar